​​​​​​​Borel započeo dvodnevnu posjetu Ukrajini

GS/Agencije
​​​​​​​Borel započeo dvodnevnu posjetu Ukrajini

MOSKVA, KIJEV - Rat u Ukrajini traje 713 dana. Ruske snage PVO oborile su tokom noći sedam ukrajinskih dronova iznad Belgorodske oblasti, saopštila je danas pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

 

Borel započeo dvodnevnu posjetu Ukrajini

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Jozep Borel boraviće danas i sutra u Ukrajini, gdje će se sastati sa predsjednikom Volodimirom Zelenskim, premijerom Denisom Šmihalom, ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom i ministrom odbrane Rustemom Umerovim.

Kako je saopštila pres služba Evropske unije, a obratiće se i poslanicima u Vrhovnoj radi.

Borel će posjetiti Savjetodavnu misiju EU za reformu sektora civilne sigurnosti u Ukrajini (EUAM Ukrajine).

Specijalni savjetnik visokog evropskog zvaničnika Zaki Laidi objavio je na platformi Iks (Tviter) svoju fotografiju na peronu željezničke stanice u Kijevu, prenosi UNIAN i podsjeća da je Borel 22. januara najavio da u februaru planira da posjeti Ukrajinu.

Visoki predstavnik EU je više puta izjavljivao da se mora djelovati više i brže na pružanju vojne i finansijske pomoći Ukrajini izrazivši nadu da će Evropska unija uspjeti da postigne dogovor o osnivanju Evropskog fonda za mir vrijednog pet milijardi evra kako bi se finansirao Fond za podršku Ukrajini.

Bajden će staviti veto na republikanski zakon koji predviđa pomoć samo Izraelu

Administracija predsjednika SAD Džozefa Bajdena saopštila je da će on staviti veto na prijedlog republikanaca u Predstavničkom domu kojim bi bila obezbijeđena pomoć isključivo Izraelu.

MO: Rusija oborila sedam ukrajinskih dronova iznad Belgorodske oblasti

Ruske snage PVO oborile su tokom noći sedam ukrajinskih dronova iznad Belgorodske oblasti, saopštila je danas pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

-Noćas je zaustavljen pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad pomoću sedam bespilotnih letjelica tipa aviona na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije - navelo je rusko ministarstvo, prenosi RIA Novosti.

Guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov saopštio je da je pao ukrajinski dron u gradu Gubkin.

Nije bilo povrijeđenih, a pričinjena je materijalna šteta na četiri privatne kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana