Borel: Izraelska ofanziva u Rafi bi imala „katastrofalne posljedice“

Tanjug
Borel: Izraelska ofanziva u Rafi bi imala „katastrofalne posljedice“

BRISEL - Izraelski planovi za vojnu ofanzivu na Rafu u Pojasu Gaze su “alarmantni”, izjavio je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Jozep Borel.

- Izveštaji o izraelskoj vojnoj ofanzivi na Rafu su alarmantni - rekao je Borel dodajući da bi takva operacija imala katastrofalne posljedice, pogoršavajući ionako strašnu humanitarnu situaciju. On je na društvenoj mreži Iks ponovio da se 1,4 miliona Palestinaca trenutno nalazi u Rafi bez bezbjednog mjesta na koje bi mogli da se sklone, prenosi Gardijan.

Upozorenje o mogućim katastrofalnim posljedicama u slučaju da Izrael sprovede svoju najavljenu operaciju na Rafu u cilju eliminacije trupa Hamasa, uputio je i gradonačelnik tog grada Ahmed al-Sufi koji je za Al Džaziru rekao da će “svaka vojna akcija u gradu koji ima više od 1,4 miliona Palestinaca dovesti do masakra i krvoprolića”.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu, kako je ranije danas prenio “Tajms of Izrael”, navodno vjeruje da, imajući u vidu međunarodni pritisak, Izrael ima samo mjeseca dana da završi svoju predstojeću operaciju u gradu Rafi, koja ima za cilj razbijanje preostalih operativnih bataljona Hamasa u Gazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana