Bomba iz rođendanskog poklona presudila drugom čovjeku ukrajinske vojske

Tanjug
Bomba iz rođendanskog poklona presudila drugom čovjeku ukrajinske vojske

Oficir Genadij Častjakov, pomoćnik glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnjeg, poginuo je u svojoj kući od eksplozije ručne bombe, rekli su policijski izvori ukrajinskoj agenciji Ukrinform.

Izvori u policiji rekli su za Ukrinform da su granate bile dio "poklon seta" koji je Častjakovu za rođendan poklonio njegov kolega, pukovnik Timčenko.

Timčenko je već dao iskaz u kojem je naveo da je sam odlučio da napravi takav poklon tako što je u drvenu kutiju stavio flašu viskija „Blek lejbel” i šest granata, što su potvrdila tri svjedoka.

„Teško te je iznenaditi, zato ti poklanjam granate i flašu dobrog viskija", rekao je Timčenku Častjakovu.

Izvor iz policije je rekao da je očigledno da je Častjakov to shvatio kao šalu, zato što je kasnije uzeo djecu iz škole i počeo da otvara poklone sa njima. 

"Mislio je da u kutiji nisu borbene granate, već čaše određenog oblika“, rekao je izvor.

Kako je ranije prenijela kijevska agencija, u selu Čajki u Kijevskoj oblasti od eksplozije granate poginuo je ukrajinski oficir, a njegov 13-godišnji sin je teško povrijeđen. 

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnji potvrdio je smrt svog pomoćnika.

Oficira je na njegov rođendan usmrtio eksploziv koji se nalazio u jednom od poklona, napisao je Zalužnji na svom Telegram kanalu, prenosi Kijev independent.

„Od početka invazije u punom obimu, Genadij mi je bio pouzdan oslonac, potpuno posvetivši svoj život Oružanim snagama Ukrajine i borbi protiv ruske agresije“, rekao je Zalužnji.

Supruga Častjakova je rekla da je njenog muža ubila granata koja se nalazila u poklon kesi koju je donio kući, javila je Ukrajinska pravda, pozivajući se na izvore u policiji.

Njegov 13-godišnji sin je teško povrijeđen u eksploziji i nalazi se na intenzivnoj nezi, saopštile su vlasti. 

Iza Častjakova su ostali supruga i četvoro djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana