Bogomaz: Odbijen pokušaj ukrajinskih diverzanata da se probiju u Brjansku oblast

Tanjug
Bogomaz: Odbijen pokušaj ukrajinskih diverzanata da se probiju u Brjansku oblast

MOSKVA- Guverner Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz saopštio je da je došlo do pokušaja ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe da se probije u ovaj ruski region.

On je precizirao da se pokušaj upada dogodio tokom jučerašnjeg dana u okrugu Klimovo, koji se graniči sa ukrajinskom Černigovskom oblasti.

-Neprijatelj je pogođen vatrom. Situacija je stabilizovana i pod kontrolom je regionalnog operativnog štaba - napisao je on sinoć na Telegramu kanalu, prenosi Interfaks.

Brjanska oblast se nalazi sjeverozapadno od Kurske oblasti Rusije gdje je od početka avgusta u toku ukrajinski upad.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je tokom noći oborilo 28 dronova iznad ruske teritorije, uključujući 13 u Volgogradskoj oblasti, sedam u Rostovu, četiri u Belgorodu, dve u Voronježu i po jednu u oblastima Brjanska i Kurska.

Guverner Volgogradske oblasti Andrej Bočarov saopštio je ranije danas da su ruske snage PVO odbile napad ukrajinskih bespilotnih letjelica na teritoriji tog regiona i da je većina dronova uništena, a da je zbog pada jednog oborenog drona izbio  požar na vojnom objektu.

On je u objavi na Telegramu dodao da je napad bio u reonu Marinovka i da je zbog pada bespilotne letjelice izbio požar na teritoriji objekta ruskog Ministarstva odbrane, ali nije precizirao o kom je objektu riječ, prenosi agencija RIA Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana