Blizu polovine tinejdžera zavisno od društvenih mreža

SRNA
Blizu polovine tinejdžera zavisno od društvenih mreža

LONDON - Analiza Univerziteta u Kembridžu pokazala je da blizu polovine tinejdžera osjeća da je zavisna od društvenih mreža.

Rani nalazi studije opisani su kao "upečatljivi", a istraživači su rekli da bi odnos nekih ljudi sa društvenim mrežama mogao biti "sličan bihejvioralnoj zavisnosti".

Tim sa Kembridža analizirao podatke iz studije koju je provodi Centar za longitudinalne studije na Univerzitetu u Londonu, prenijela je agencija PA medija. U ovoj studiji prate se životi više od 18.000 beba rođenih u Velikoj Britaniji od 2000. i 2001. godine da bi se mapirala pozadina djece rođene početkom 21. vijeka. Istraživači su otkrili da je 48 odsto od 7.022 ispitane osobe saglasno ili u potpunosti saglasno sa izjavom:

"Mislim da sam zavisnik od društvenih mreža". Ukupan broj onih koji su odgovorili da se osjećaju kao zavisnici uključivao je veći procenat djevojčica /57 odsto/ u odnosu na dječake /37 odsto/. Podaci su prikupljeni između januara 2018. i marta 2019. godine, kada je praćena grupa imala 17 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana