Blinken G7 obavijestio da bi napad Irana na Izrael mogao bi početi za 24 do 48 sati

Tanjug
Blinken G7 obavijestio da bi napad Irana na Izrael mogao bi početi za 24 do 48 sati

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden sazvaće danas sastanak tima za nacionalnu bezbjednost kako bi se razgovaralo o dešavanjima na Bliskom istoku, saopštila je Bijela kuća.

U saopštenju se navodi da će Bajden takođe razgovarati sa jordanskim kraljem Abdulahom Drugim, prenio je Rojters.

Istovremeno, američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je kolegama iz zemalja članica G7 da Vašington vjeruje da bi napad Irana na Izrael mogao da počne u narednih 24 do 48 sati, objavio je američki portal Aksios, pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Blinken je razgovarao sa svojim kolegama iz G7 usred napora SAD da se deeskaliraju tenzije u regionu Bliskog istoka i spriječi izbijanje šireg sukoba.

Pošto SAD vjeruju da je iranski napad na Izrael neizbježan nakon ubistva najviših zvaničnika libanske militantne grupe Hezbolah i palestinske militantne grupe Hamas prošle sedmice, Blinken je rekao zvaničnicima G7 u telefonskom razgovoru da je pritisak na Teheran da ograniči svoj napad najbolji način da se izbjegne regionalni rat.

Blinken je naveo da SAD ne znaju tačno vrijeme planiranog iranskog napada, ali vjeruje da bi on mogao da počne već danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana