Blinken blokirao saopštenje "G7"

SRNA
Blinken blokirao saopštenje "G7"

BIJELjINA- Italijanski list "Republika" otkriva da je američki državni sekretar Entoni Blinken blokirao tekst saopštenja "G7" u kojem se osuđuju predsjednički izbori u Rusiji.

Taj stav SAD iznenadio je ostale članice "G7".

List navodi da su predstavnici Italije, koja predsjedava u "G7", pripremili saopštenje u kojem su ruske izbore nazvali "farsom", ali je Blinken tokom sastanka, putem video-linka, stavio do znanja da njegova zemlja neće dalje komentarisati situaciju oko izbora u Rusiji.

Ovakva odluka SAD diktirana je željom da se Moskvi ne da povod da se umiješa u predstojeće američke predsjedničke izbore.

Pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbjednost Džejk Salivan prethodno je naveo da je Vladimir Putin predsjednik Rusije i da je to realnost.

Italijnaski mediji napominju da je zamjenik premijera Mateo Salvini, koji je i lider stranke "Liga", rekao je da je primio k znanju rezultat ruskih izbora i da je narod koji glasa uvijek u pravu.

Italijanski premijer Đorđa Meloni kritikovala je navodnu nezakonitosti izbora na teritorijama koje su nakon referenduma ušle u sastav Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana