Bjeloruske snage na obuci sa “Vagnerovcima” kod granice sa Poljskom

Tanjug
Bjeloruske snage na obuci sa “Vagnerovcima” kod granice sa Poljskom

MINSK, VARŠAVA- Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je danas da će pripadnici bjeloruskih snaga za specijalne operacije obaviti misiju borbene obuke zajedno sa borcima privatne vojne kompanije “Vagner” u blizini granice sa Poljskom, na šta je Ministarstvo odbrane Poljske saopštilo da prati situaciju i da je spremno za različite scenarije.

Kako je navedeno u saopštenju bjeloruskog Ministarstva odbrane misija borbene obuke biće održana u Brestskiju, nedaleko od granice sa Poljskom.

“Oružane snage Belorusije nastavljaju zajedničku obuku sa borcima privatne vojne kompanije “Vagner”. Tokom sedmice jedinice za specijalne operacije i pripadnici PMC-a (Vagner) će obavljati zadatke borbene obuke na poligonu Brestski”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane Bjelorusije saopštilo je ranije da Vagnerovi borci učestvuju u obuci trupa bjeloruskih teritorijalnih snaga kod Osipoviča u Mogiljevskoj oblasti.

Poljsko ministarstvo odbrane navelo je da prati situaciju na granici sa Bjelorusijom i da je spremno je za različite scenarije.

“Poljske granice su sigurne, mi pratimo situaciju na našoj istočnoj granici i spremni smo za različite scenarije u skladu sa tim kako se situacija bude razvijala”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Poljske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana