Bjelorusija ratifikovala amandmane na bezbjednosni sporazum sa Rusijom

Tanjug
Bjelorusija ratifikovala amandmane na bezbjednosni sporazum sa Rusijom

MINSK - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko potpisao je zakon o ratifikaciji izmjena i dopuna sporazuma sa Ruskom Federacijom o zajedničkom obezbjeđenju regionalne bezbjednosti u vojnoj sferi, objavljeno je na nacionalnom pravnom internet portalu.

U maju je prijedlog zakona usvojio donji dom bjeloruskog parlamenta, a u junu ga je odobrio i gornji dom.

Potpisivanjem zakona Bjelorusija je završila proceduru za ratifikaciju protokola o izmjenama i dopunama sporazuma, prenose RIA Novosti.

-Ratifikovati Protokol...o izmjenama i dopunama sporazuma između Republike Bjelorusije i Ruske Federacije o zajedničkom obezbjeđenju regionalne bezbjednosti u vojnoj sferi od 19. decembra 1997. godine, potpisanog u Minsku 3. decembra 2022. Godine -navodi se u dokumentu.

Ministarstvo odbrane Bjelorusije je ranije za RIA Novosti objasnilo da je protokol potpisan u cilju poboljšanja regulatornog pravnog okvira za bilateralnu saradnju Bjelorusije i Rusije u vojnoj sferi.

Protokol precizira konceptualni aparat, postupak planiranja i finansiranja zajedničkih mjera za obezbjeđivanje funkcionisanja regionalne grupacije trupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana