Bjelorusija poslala specijalne policijske jedinice na granicu sa Ukrajinom

Tanjug
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Bjelorusije

MINSK - Ministar unutrašnjih poslova Bjelorusije Ivan Kubrakov danas je saopštio da je ta zemlja poslala specijalne snage interventne policije i dodatne trupe na granicu sa Ukrajinom, radi pojačavanja bezbjednosti i sprečavanja potencijalnog prodora ukrajinskih trupa na bjelorusku teritoriju.

''Odjeljenje je analiziralo dejstva Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti Rusije, zbog napete situacije u blizini južnih granica Bjelorusije, u pograničnoj zoni su raspoređene specijalne jedinice policije za nerede i unutrašnje trupe'', rekao je on.

Kubrakov je istakao da je cilj ovakve akcije da se spriječi ulazak ''neprijatelja'' na bjelorusku teritoriju, kao i da se osigura bezbjednost građana, prenosi Interfaks.

Kako je istakao ministar, ''napori koji se ulažu omogućavaju da se situacija drži pod kontrolom i spreči prodor diverzantskih i izviđačkih grupa” na teritoriju Bjelorusije.

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova je u avgustu saopštilo da Bjelorusija koncentriše značajan broj osoblja, posebno snaga za specijalne operacije, naoružanje i vojnu opremu u blizini granice.

Ministarstvo je tada iznijelo uvjerenje da Kijev neće preduzimati nikakve neprijateljske akcije i pozvalo je Minsk da povuče trupe sa ukrajinske granice na udaljenost koja prelazi domet vatrenih sistema koji su dostupni Bjelorusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana