Bizarno priznanje: Kenedi Mlađi ostavio mrtvog medvjeda u Central parku

Tanjug
Bizarno priznanje: Kenedi Mlađi ostavio mrtvog medvjeda u Central parku

VAŠINGTON- Nezavisni kandidat za predsjednika SAD Robert F. Kenedi Mlađi rekao je da je ostavio mrtvog medvjeda u Central parku u Njujorku prije decenije i da ga je postavio tako da izgleda kao da ga je udario bicikl.

Kenedi je to rekao u video snimku, postavljenom na platformi Iks, navodeći da „pokušava da preduhitri još neobjavljenu priču u Njujorkeru o tom incidentu“.

-Jedva čekam da vidim kako ćete ovo spinovati - naveo je Kenedi.

On je na svom nalogu objavio video snimak na kojem se vidi kako sjedi za kuhinjskim stolom i razgovara sa američkom glumicom Rozan Bar.

Kenedi je u snimku rekao da se prije deceniju vozio do doline Hadson u američkoj državi Njujork kada je žena u kombiju ispred njega udarila mladog medvjeda i ubila ga, a da je on zatim stavio tijelo medvjeda u gepek svog automobila kako bi ga odrao i pripremio njegovo meso za jelo u svojoj kući. On, međutim, kaže da je zbog toga što je morao da ide pravo na aerodrom sa kasne večere u Njujorku nije želio da ostavi medvjeda u svom vozilu.

Pošto je imao stari bicikl u automobilu, odlučio je da medvjeda ostavi u Central parku i da ga postavi kao da ga je udario bicikl. Kenedi se nasmijao poslije tih svojih riječi, navodeći da je mislio da bi to bilo zabavno za onoga ko pronađe medvjeda.

U oktobru 2014. godine pronađeno je tijelo mladunca crnog medvjeda u žbunju u Central parku i policija je pokrenula istragu o tom slučaju.

Državni zvaničnici za divlje životinje su kasnije zaključili da je medvjeda vjerovatno udarilo i ubilo vozilo.

Kenedi je na snimku rekao da ga je Njujorker pitao o tom incidentu i da je planirao da napravi članak o tome.

To je najnoviji bizaran incident u Kenedijevoj kampanji.

U maju ove godine Kenedi je objavio da je prilikom ljekarske kontrole u njegovom mozgu pronađen mrtav parazit, koji je mogao da pojede dio njegovog moždanog tkiva.

Takođe, on je negirao i da je jeo psa nakon što je prijatelj podijelio fotografiju sa časopisom Vaniti Fair na kojoj se vidi kako se Kenedi sprema da ugrize ugljenisanu životinju, a Kenedi je rekao da je to bila koza.

Prema nedavnoj anketi Rojtersa/Ipsosa, Kenedi ima podršku osam odsto glasača. On tek treba da se kvalifikuje za glasanje u mnogim državama SAD uoči predsjedničkih izbora 5. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana