Bizarna priča: Država ga proglasila mrtvim, pa se odlučio na opasan potez da bi dokazao da je živ

GS
Foto: X.com

MITORA - Bizarna priča stiže iz Indije, gdje je B. B. (40) greškom proglašen mrtvim, poslije čega se okrenuo kriminalu - kako bi dokazao da je živ.

Žitelj sela Mitora u državi Radžastan dugo je pokušavao da ubijedi vlasti da su izdale umrlicu na njegovo ime, iako još diše. On je apelovao na seoske starješine i državne organe, ali bezuspješno.

B. B. je strahovao da će država konfiskovati njegovu imovinu, jer je zvanično mrtav, pa se odlučio za najekstremniju moguću opciju.

Tako je 19. jula uzeo nož i kantu benzina, a potom upao u lokalnu školu, prenosi "Oddity Central".

Prvo je povrijedio nekoliko nastavnika, vršioca dužnosti direktora i jednog roditelja, a potom uzeo đake za taoce. Drama je okončana po dolasku policije, a tokom saslušanja B. B. je objasnio svoju situaciju.

On je vjerovao da je počinio dovoljno težak zločin i da će policija morati da upiše njegovo ime u zvaničnoj dokumentaciji. Time će zapravo dokazati da je živ.

To se i dogodilo, a nadležni su najavili da je istražiti njegove tvrdnje. Naravno, prvo će sačekati da čuje kakva ga kazna očekuje.

Ovakve birokratske greške, inače, nisu tako neuobičajene u Indiji. Krajem prošle godine, u srednjevekovnom gradu Agra viđen je 70-godišnji muškarac koji je nosio transparent.

Na njemu je ispisao poruku: "Živ sam", a nakon što mu je greškom izdat izvod iz matične knjige umrlih, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana