Bivši tužilac SAD: Ako se dokaže da su tačne optužbe protiv Trampa biće osuđen

Tanjug
Bivši tužilac SAD: Ako se dokaže da su tačne optužbe protiv Trampa biće osuđen

VAŠINGTON - Bivši američki tužilac Vilijam Bar rekao je danas povodom objavljivanja federalne optužnice protiv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa da, ukoliko se dokaže da su tačni navodi da je Tramp namjerno zadržao stotine visoko povjerljivih dokumenata nakon prestanka obavljanja predsjedničke funkcije, onda će sigurno biti osuđen.

Bar, koji je bio tužilac dok je Tramp obavljao predsjedničku dužnost, rekao je za „Foks njuz sandej“ da je bio šokiran zbog stepena osjetljivosti tih dokumenata i njihovog broja, kao i da, ukoliko je samo polovina tvrdnji u optužnici tačna, to će biti dovoljno za osudu. 

Barovi komentari su izrečeni dok mnogi drugi istaknuti republikanci oklijevaju da kritikuju bivšeg predsjednika i sadašnjeg favorita republikanaca u trci za Bijelu kuću 2024, prenio je Rojters. 

Tramp bi trebao da se pojavi u zgradi federalnog suda u Majamiju u utorak u prvom pojavljivanju poslije objavljivanja optužnice u petak od 37 tačaka koje uključuju namjerno zadržavanje visoko osjetljivih dokumenata nacionalne odbrane po Zakonu o špijunaži, ometanje pravde, davanje lažnih izjava, zavjera i prikrivanje.    

Tramp je u subotu rekao za Politiko da će nastaviti predsjedničku kampanju i pored objavljivanja optužnice protiv njega.

Optužnica koja je otpečaćena u petak tereti Trampa za 37 krivičnih djela u vezi sa gomilanjem povjerljivih dokumenata na imanju Mar-a-Lago na Floridi.  

Optužnica uključuje navode da je Tramp, između ostalog, čuvao dokumente u plesnoj dvorani i kupatilu svoje vile. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana