Bivšem ragbisti doživotni zatvor zbog ubistva djevojčice

Tanjug
Foto: Dejli Mejl

LAS VEGAS - Sud u Las Vegasu danas je osudio bivšeg profesionalnog igrača američkog fudbala Sijera Vuda na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva petogodišnje ćerke njegove djevojke 2019. godine.

Presuda je uslijedila nakon što je Vud, bivši igrač NFL-a i kanadske fudbalske lige, postigao dogovor sa tužiocima i u aprilu priznao krivicu za ubistvo drugog stepena i krivično djelo zlostavljanje dece, pokazuju sudski zapisi.

Vud (33) osuđen je na doživotni zatvor sa mogućnošću uslovnog otpusta nakon 10 godina zbog optužbe za ubistvo, prenosi ABC njuz.

Sudija Okružnog suda Klark Žaklin Blut takođe ga je osudila na kaznu između 28 mjeseci i šest godina zbog optužbe za zlostavljanje djece, a ove dve kazne Vud će služiti jednu za drugom.

Prema kopiji sporazuma o priznanju krivice, tužioci su odbacili preostale optužbe za zlostavljanje djece koje su prvobitno podnijeli protiv Vuda, a on je prihvatio formu dogovora koja podrazumjeva formalno priznanje krivice na krivičnom sudu, dok mu ostaje dozvoljeno da i dalje tvrdi da je nevin.

Sudski zapisi pokazuju da je majka ubijenog djeteta, Ejmi Tejlor (31), takođe priznala krivicu ranije ove godine za ubistvo drugog stepena i krivično djelo zlostavljanje djece u sklopu dogovora sa tužiocima.

Mrtvozornik u Las Vegasu saopštio je da je djevojčica, La'Raja Dejvis, umrla 9. aprila 2019. od povreda nastalim udarcima tupim predmetom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana