Bivši golman poslije 616 dana pronašao otetu djecu

GS
Bivši golman poslije 616 dana pronašao otetu djecu

Bivši njemački golman Klaus Rajtmajer (60) objavio je da je vratio svoju djecu koju je prije više od godinu i po otela njegova bivša partnerka Prisila Patricija Lefolt.

Ona i djeca Vitni (8) i Siril (5) su bili u bjekstvu od januara 2023. godine, a početkom avgusta ove godine za njom je raspisana međunarodna potjernica. Mjesec i po kasnije, osumnjičena se predala nadležnima.

-Zdravo, gotovo je, molim vas uklonite sve oglase za nestale osobe. Djeca su bezbjedna. Hvala Bogu. Hvala vam svima na podršci - napisao je 60-godišnji bivši golman, koji je tokom svoje aktivne karijere najveći trag ostavio u Volfsburgu, a branio je i za Kajzerslautern, Karlsrue...

-Presretan sam što mogu ponovo vidjeti svoju djecu nakon 616 dana. Dvoje djece je spašeno, nadam se da će sada sve biti u redu - rekao je Rajtmajer za Bild.

Njegova bivša partnerka (nisu bili u braku) 15. januara 2023. godine nije vratila dvoje djece ocu, suprotno ugovoru o starateljstvu. prenosi Kliks.

Uprkos opsežnim istražnim mjerama u bliskoj saradnji sa drugim saveznim državama, mjesecima se nije moglo otkriti gdje se nalaze žena i djeca.

Zatoo je, na zahtjev javnog tužioca, okružni sud izdao nacionalni i evropski nalog za hapšenje i naložio javnu potragu za optuženim. Oboje djece su sada vraćeni ocu nakon što se 35-godišnja žena predala.

Navodno je Rajtmajerova bivša partnerka boravila u sjevernoj Njemačkoj i Austriji dok su djeca bila kod bake.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana