Bivša djevojka optužila Durova za nasilje nad njihovim zajedničkim sinom

Tanjug
Foto: RIA Novosti

ŽENEVA - Krivično žalbeno vijeće Kantona Ženeva je krajem oktobra 2023. godine naložilo je tužilaštvu u Ženevi da ispita krivičnu prijavu protiv osnivača Telegrama Pavela Durova koju je podnijela njegova bivša djevojka Irina Bolgar, u kojoj ga je optužila za nasilje nad njihovim zajedničkim sinom.

U odluci suda se obrazlaže da je tužilaštvo u Ženevi odbilo krivično gonjenje za navodno zlostavljanje koje je otac počinio nad djetetom rođenim 2017. godine, jer su se te epizode dogodile pre više od tri mjeseca. Na ovo rešenje tužilaštva majka djeteta uložila je žalbu 4. maja 2023. godine, prenosi RIA Novosti. 

„Predmet će biti ustupljen tužilaštvu radi sprovođenja istražnih radnji ili istraga koje smatra potrebnim“, navodi se u odluci suda. 

U sudskoj odluci se ne nevode imena, ali mnogi detalji jasno govore da je tužbu podnela Irina Bolgar protiv Pavela Durova zbog tri epizode nasilja nad njihovim zajedničkim djetetom Davidom Durovom. 

Izvor u Ženevi potvrdio je za RIA Novosti da je riječ o ovim ljudima. 

Pritužba je podnijeta u vezi sa tri incidenta nasilja koja su se dogodila između aprila 2021. i jula 2022. u Parizu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Ženevi. 

Bolgar tvrdi da je Pavel Durov navodno udario sina po leđima u aprilu 2021. godine, „bacivši ga na drugu stranu sobe“, da ga je silovito protresao u novembru 2021, a zatim ponovo udario po leđima u novembru 2022. 

„Kao rezultat ovih radnji, dječak je zadobio razne povrede kako u Parizu (potres mozga) tako i u Švajcarskoj (urinarna inkontinencija i poremećaji spavanja od novembra 2021., koji su trajali nekoliko mjeseci, kvržica na bradi jula 2022. i nakon toga anksiozno stanje, kao i ponovo urinarna inkontinencija i poremećaji sna koji traju do danas)“, navodi se u dokumentu. 

Pored toga, djevojka je optužila osnivača Telegrama da više ne plaća alimentaciju u iznosu od 150 hiljada evra mjesečno. 

Ako Durov bude proglašen krivim za nanošenje obične tjelesne povrede, preti mu kazna do tri godine zatvora po članu 123 Krivičnog zakona Švajcarske ili novčana kazna iz člana 126 Krivičnog zakonika za napad. 

Izvor u Ženevi rekao je za RIA Novosti da je istraga još u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana