„Bili smo pijani“: Žena udarala i grebala policiju, muž demolirao ćeliju

G.S.
„Bili smo pijani“: Žena udarala i grebala policiju, muž demolirao ćeliju

Državljanin BiH i njegova supruga se suočavaju sa sudskim procesom u Belgiji zbog napada na policajce tokom njihove intervencije u oktobru 2022. godine.

Bračni par se pojavio pred sudom u gradu Kortrijk nakon što su optuženi za napad na policajce koji su došli zbog poziva za porodično nasilje u mjestu Izegem. Danas na sudu su se oboje branili da su bili pod uticajem alkohola.

Prema navodima, muškarac je bio nasilan prema policiji kada su se pojavili na licu mjesta, dok je njegova supruga pokušavala da mu pomogne i grebala policajce po licu.

Kada su pokušali da ga obuzdaju i stave u kola, ona je ponovo krenula na policajce, ali ovaj put je policajku udarila u stomak, zbog čega je ona završila na bolovanju. Navodno, policajka je zadobila i nekoliko šavova na licu.

Kada su ih konačno uspjeli prebaciti do policijske stanice, ispostavilo se da se nisu smirili, pa su ih nastavili obuzdavati u stanici.

O tome u kakvom stanju su bili oboje svjedoči i to da je on, nakon što je pritvoren, počeo da otkida komade zida u pritvorskoj ćeliji. Inače, identitet muškarca se ne navodi, osim podatka da ima prijavljeno boravište u BiH.

Ukoliko budu osuđeni, on bi mogao dobiti šest, a ona osam mjeseci zatvora. Presuda je zakaza za 26. april.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana