Bil Klinton na sahrani Etel Kenedi zgranuo svijet: Flertovala si sa mnom...

G.S.
Bil Klinton na sahrani Etel Kenedi zgranuo svijet: Flertovala si sa mnom...

Bivši američki predsjednik Bil Klinton održao je bizaran govor na sahrani pokojne Etel Kenedi, kojoj su prisustvovale brojne uticajne ličnosti, političari i članovi njene porodice.

Tokom svog govora u srijedu poslijepodne u Vašingtonu, Klinton je otkrio prisutnima šta zaista misli o udovici Roberta Kenedija.

„Mislio sam da je vaša majka mala maca“, rekao je za pokojnu Etel, koja je preminula u 96. godini, a njegove riječi ubrzo su prenijeli svjetski mediji i društvene mreže.

Prisutni su ga zabezeknuto gledali, neki su se i na silu nasmijali, a kasnije su ispričali da je „dobro što nije spomenuo i Moniku Levinski“.

Ipak, to nije spriječilo Klintona da nastavi u sličnom tonu, šaleći se na račun činjenice da je pokojnica imala 11 djece.

„Sjećam se da sam joj jednom rekao: 'Znaš, više ne možemo računati na zamjensku populaciju jer nam je politika uperena protiv imigranata. Šta ćemo da radimo u vezi s tim? Mislim da nam je potrebno više žena poput tebe“.

Ove njegove riječi okupljeni su shvatili kao aluziju na Etelino brojno potomstvo, prenio je Daily Mail.

Inače, Etel je bila supruga američkog senatora Roberta F. Kenedija i snaha predsjednika SAD-a Džona F. Kenedija.

Preminula je prošli četvrtak od moždanog udara u bostonskoj bolnici. Uz nju su bili članovi porodice, a iza sebe je ostavila 34 unučadi i 24 praunučadi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana