„Bijeli momci"  prikupili četiri miliona dolara za kampanju Kamale Haris

Tanjug
„Bijeli momci"  prikupili četiri miliona dolara za kampanju Kamale Haris

NjUJORK - Program koji je trajao tri sata i u okviru kojeg su putem video poziva mnoge poznate ličnosti pozvale bijele muškarce da glasaju za demokratskog predsjedničkog kandidata Kamalu Haris uspio je da prikupi četiri miliona dolara za njenu kampanju. Program nazvan "Bijeli momci" privukao je 190.000 ljudi, uključujući glumca Marka Hamila iz Ratova zvijezda, pevača Džoša Grobana i mnoge druge, prenosi Rojters.

Organizator događaja Ros Morales Roketo naveo je da je na izborima 2016. i 2020. više od 60 odsto bijelih muškaraca u SAD glasalo za republikanca Donalda Trampa i da se sada treba fokusirati na to kako da se pomogne Harisovoj.

-Ako bi se bijeli momci samo pojavili, ako bismo ustali da budemo primijećeni, ako bismo pričali šta stvarno znači biti sjajan partner i muškarac, štititi i pomoći a ne uniziti, svima bi nam bilo bolje - rekao je kopredsjedavajući izbornog štaba Harisove, Mič Landrije.

Ovo je bio najnoviji u nizu video poziva za Harisovu koji su privukli veliku publiku i prikupili milione dolara.

Među ostalim zvanicama na događaju bili su ministar saobraćaja Pit Butigig, glumac Džef Bridžis, guverner Sjeverne Karoline Roj Kuper, kao i guverner Ilinoisa Džej Bi Pricker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana