Bijela kuća: Bajden nije imao sjajnu noć tokom debate, ali...

Tanjug
Bijela kuća: Bajden nije imao sjajnu noć tokom debate, ali...

VAŠINGTON - Bijela kuća je saopštila da za predsjednika SAD Džozefa Bajdena nije neophodan kognitivni test, navodeći da je on i dalje u stanju da bude kandidat za reizbor na tu funkciju. Predstavnica Bijele kuće za medije Karin Žan-Pjer rekla je na konferenciji za novinare u utorak da se apsolutno ništa ne krije o Bajdenovom zdravlju, prenio je Si-En-En.

Žan-Pjer je, međutim, priznala da Bajden "nije imao sjajnu noć" tokom televizijske debate sa republikanskim predsjedničkim kandidatom Donaldom Trampom.

-Odlučio sam da proputujem svijet nekoliko puta… neposredno prije debate… nisam slušao svoje osoblje… i onda sam zamalo zaspao na sceni - rekao je Bajden o protekloj debati, tokom prikupljanja sredstava za svoju izbornu kampanju u američkoj saveznoj državi Virdžiniji u utorak uveče.

Bajden je imao gotovo dvije nedjelje između povratka iz Italije sa samita G7 15. juna i debate 27. juna, navodi Si-En-En.

Žan-Pjer je ponovila da je Bajden bio bolestan tokom debate, navodeći da je još prehlađen.

Poslanik Demokratske stranke iz Teksasa Lojd Doget pozvao je u utorak Bajdena da se povuče iz trke za predsjedničke izbore, posle TV debate sa Trampom.

Bijela kuća saopštila je u utorak da se očekuje da će se Bajden danas sastati sa demokratskim guvernerima i liderima Kongresa nakon što su pojedini od njih zahtijevali sastanak sa predsjednikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana