Bijela kuća: Bajden naredio američkoj vojsci da pomogne u odbrani Izraela

Tanjug
Foto: Agencije

VAŠINGTON- Američki predsjednik Džozef Bajden naredio je američkoj vojsci da pomogne u odbrani Izraela od iranskih napada i obori rakete koje ciljaju na Izrael, saopštila je Bijela kuća.

Bajden i potpredsednica Kamala Haris prate iranski napad na Izrael iz situacione sobe Bijele kuće i redovno dobijaju novosti od svog tima za nacionalnu bezbjednost, dodaje Bijela kuća, prenosi Rojters.

Njujork Post prenosi da je američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio da SAD podržavaju "pravo Izraela da se brani" svojom kopnenom invazijom na Liban, istovremeno obećavajući "ozbiljne posljedice" po Iran zbog napada na jevrejsku državu.

"Jasno sam stavio do znanja da Sjedinjene Američke Države podržavaju pravo Izraela da se brani", objavio je na svom X nalogu Ostin.

U međuvremenu, portparol izraelske vojske (IDF) kontraadmiral Daniel Hagari, rekao je da će Izrael odgovoriti na iranski raketni napad.

"Mi smo u pojačanoj pripravnosti u odbrani i ofanzivi, zaštitićemo građane Izraela. Ova (raketna) vatra će imati posljedice. Imamo planove i djelovaćemo u vrijeme i na mjestu koje izaberemo", rekao je Hagari, prenosi Tajms of Izrael.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana