Bijela kuća: Bajden i Kišida 13. januara o Sjevernoj Koreji, Ukrajini, Tajvanu...

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

VAŠINGTON- Američki predsjednik Džozef Bajden sastaće se 13. januara u Bijeloj kući sa japanskim premijerom Fumiom Kišidom, sa kojim će razgovarati o Sjevernoj Koreji, Ukrajini, tenzijama Kine sa Tajvanom i "slobodnom i otvorenom Indo-Pacifiku", saopštila je Bijela kuća.

Kako se navodi, dvojica lidera će razgovarati o "nizu regionalnih i globalnih pitanja, uključujući nezakonito oružje za masovno uništenje Demokratske Narodne Republike Koreje i programe balističkih raketa, brutalni rat Rusije protiv Ukrajine i održavanje mira i stabilnosti širom Tajvanskog moreuza", prenio je Gardijan.

Kišida planira da razgovara o novoj bezbjednosnoj politici Tokija, u kojoj je u decembru najavljeno najveće vojno jačanje Japana od Drugog svjetskog rata, izvijestile su prošle nedjelje japanske dnevne novine Jomiuri, pozivajući se na više neimenovanih izvora iz japanske vlade.

Bijela kuća navela je u saopštenju da će Bajden ponoviti punu podršku japanskoj nedavno objavljenoj strategiji nacionalne bezbjednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana