Berač gljiva meta medvjeda

Tanjug
Berač gljiva meta medvjeda

RIM - Medvjed je napao muškarca koji je išao sam u berbu gljiva u sjevernom italijanskom regionu Trentino, ali je na sreću zadobio samo manje povrede na leđima i rukama.

Tridesettrogodišnji opštinski radnik porijeklom iz Pijemonta, išao je sam u berbu gljiva kada je iznenada osjetio da ga napadaju s leđa, prenijela je Ansa.

Nakon što je pao na zemlju, medvjed se okrenuo prema njemu, više puta ga udario šapama i povrijedio mu leđa i ruke prije nego što je otišao.

Povrijeđeni muškarac, vratio se pješke do najbližeg grada gdje je podignuta uzbuna. Napad se dogodio u periodu godine kada medvjedi polako hiberniraju, iako se sa klimatskim promjenama i sve blažim temperaturama sada pojavljuju čak i tokom zime.

Bledo Superiore je grad između Rive del Garde i Tionea, oblasti u kojoj je već dugo zabilježeno veliko prisustvo medvjeda.

Od povratka medvjeda u Trentino sa projektom Life Ursus bilo je više napada medvjeda na ljude. Nedaleko, u Dru, prošlog jula francuskog turistu je napao medvjed dok je trčao u šumi.

U aprilu 2023. trkača Andrea Papija je napao i ubo medvjed u šumi Kaldes u Val di Soleu. U avgustu 2014. medvjed Danica napao je prodavca pečuraka u šumi Pinkolo.

U junu 2015. medvjed je jurio muškarca koji je trčao u šumi Kadine u društvu svog psa. Isti medvjed je u julu 2017. napao čoveka u Kadinu koji je šetao svog psa.

U regionu Trentino ima oko stotinu medvjeda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana