Bankrotirala poznata kozmetička kompanija

B92
Bankrotirala poznata kozmetička kompanija

Poznata kozmetička kompanija "Avon" je podnijela zahtjev za bankrot nakon što je pogođen nizom tvrdnji u kojima se navodi da talk u njihovim proizvodima izaziva rak.

Matična grupa kozmetičke kompanije Avon Produkt saopštila je da je nedavno podnijela zahtjev za zaštitu od bankrota u skladu sa Poglavljem 11 u SAD kako bi spriječila dužničke pritiske i uticaj tužbi koje se nadolaze.

Što se tiče Avonovih međunarodnih operacija, šefovi su rekli da će ostati otvoreni uprkos stečajnom postupku u Sjedinjenim Državama, piše britanski Telegraf. Brend Avon u SAD trenutno je u vlasništvu "LG Household & Health Care Ltd", i takođe nije dio bankrota.

Rečeno je da je Avon Produkt samo holding kompanija brenda, što znači da njeni operativni poslovi nisu dio postupka iz Poglavlja 11.

Prošle godine, Avon je najavio da će otvoriti prodavnice na glavnim ulicama u Velikoj Britaniji po prvi put u svojoj 137-godišnjoj istoriji.

Avon je još jedna kompanija koja je tražila bankrot kako bi se pozabavila tužbama koje proizilaze iz proizvoda od talka. Takođe je i "Johnson & Johnson" više puta pokušao da riješi sudske sporove koristeći bankrot, ali još uvek nije uspio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana