Banjalučanin uhapšen zbog droge

Tanjug
Banjalučanin uhapšen zbog droge

BANjALUKA - Đ.K. iz Banjaluke lišen je slobode zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policija je kod Đ.K. juče pronašla i oduzela zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne težine 77,34 grama, te digitalnu vagu i 1.170 KM.

Službenici Policijske uprave Banjaluka izvršili su kriminalističku obradu ovog lica zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Pronađen leopard koji je pobjegao u Zoo vrtu u Dalasu

DALAS - Ženka oblačastog leoparda, čiji je nestanak doveo do zatvaranja zoološkog vrta u Dalasu, pronađena je u petak uveče, saopštili su zvaničnici zoološkog vrta, prenosi CNN.

-Locirali smo ženku oblačastog leoparda po imenu Nova, staru između tri i četiri godine, unutar objekta (zoološkog vrta) - rekao je portparol zoološkog vrta u pisanoj izjavi.

-Nalazila se veoma blizu prvobitnog staništa, a timovi su mogli bezbjedno da je uhvate- navedeno je u izjavi.

Nestanak životinje je otkriven, kada su radnici zoološkog vrta primijetili da je ograda oko njenog ograđenog prostora ijsečena.

Policija Dalasa istražuje slučaj, a oštećenje ograde okarakterisano je kao „namjerni čin”.

- Ograda kroz koju je pobjegao leopard namjerno je prosječena zbog čega je pokrenuta krivična istraga - izjavio je policijski narednik Voren Mičel na konferenciji za novinare.

Zoološki vrt u Dalasu saopštio je da je ženka leoparda Nova bila na veterinarskom pregledu u petak uveče, ali da nisu uočeni znakovi povrede. Objekat je prethodno zatvoren jer su radnici i policija tragali za nestalom divljom mačkom.

-Jasno je da ovo bekstvo nije propust staništa, niti greška čuvara - istakao je izvršni direktor zoološkog vrta Dalasa Greg Hadson.

Kako je ranije izvjestio Rojters, leopard je pobjegao iz svog staništa u zoološkom vrtu u Dalasu u petak, zbog čega je park zatvoren i izdato upozorenje „Plavi kod”, iako su predstavnici Zoo vrta uvjeravali da velika mačka nije opasna za ljude.

-Ona ne predstavlja opasnost za ljude. Mnogo je vjerovatnije da će se od straha popeti na drvo, sklanjati se s puta, loviti vjeverice i ptice i nadati se da neće biti primijećena - rekao je potpredsjednik zoološkog vrta za njegu i zaštitu životinja Harison Edel.

Oblačasti leopardi, nazvani po šarama na krznu koje su poput oblačića, naseljavaju guste šume u podnožju Himalaja, jugoistočne Azije i južne Kine. Kategorisani su kao ugrožena vrsta od strane Međunarodne unije za očuvanje prirode zbog gubitka staništa i krivolova.

Prema Svjetskom fondu za divlje životinje, u divljini širom jugoistočne Azije ostalo je oko 10.000 mačaka. Ovi leopardi obično teže između 11 i 20 kilograma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana