Bajdenovi saradnici bore se protiv prijedloga da se povuče iz trke za Bijelu kuću

Tanjug
Bajdenovi saradnici bore se protiv prijedloga da se povuče iz trke za Bijelu kuću

VAŠINGTON - Savjetnici američkog predsjednika Džozefa Bajdena nastojali su tokom vikenda da se suprotstave sugestijama da se aktuelni predsjednički kandidat demokrata povuče iz izborne trke, pri čemu je menadžer Bajdenove kampanje upozorio da je zamjena kandidata u ovoj fazi predeizborne trke “konfuzna i nepraktična”.

Tokom napetog razgovora sa grupom od oko 40 najvećih Bajdenovih finansijera, menadžerka Bajdenove kampanje Džulijan Čaves Rodrigez je objasnila šta bi moglo i šta ne bi moglo da se uradi sa infrastrukturom kampanje ukoliko bi Bajden odlučio da se povuče, naglašavajući da on nema namjeru da to učini, prenosi NBC Njuz.

-Veći dio prikupljenih sredstava bi se prelio potpredsjednici Kamali Haris, a samo manji dio novca bi ostao Demokratskom nacionalnom komitetu -  rekla je Čaves Rodrigez.

Dok su neki donatori razmatrali različite scenarije za zamjenu Bajdena, demokratski senator Kris Kuns iz Delavera naglasio je da bi takav proces bio “zbrka”. On je ocijenio da bi na kraju bila nominovana Kamala Haris.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana