Bajden slavi 81. rođendan, a godine su mu najveći izborni hendikep

GS
Bajden slavi 81. rođendan, a godine su mu najveći izborni hendikep

Američki predsjednik Džo Bajden danas slavi 81. rođendan, a njegove godine postaju mu najveći izborni hendikep u predstojećim izborima 2024. godine.

 Demokrata Bajden već je najstariji predsjednik u američkoj istoriji, a osvoji li drugi mandat, što bi on želio, imaće 86 godina kada napusti Bijelu kuću.

Prema svom posljednjem sistematskom pregledu, američki predsjednik je dobrog zdravlja. Njegov doktor ga opisuje kao snažnog, ali nesumnjivo je da Bajdenov izgled odgovora njegovoj dobi. Hod mu je veoma ukočen, glas često slabašan te ga je teško čuti, a govor mu je često bio nerazgovjetan.

On je u nedavnom govoru radnicima u automobilskoj industriji ismijao takvu zabrinutost njegovim godinama. Kada je neko za vrijeme njegovog govora pao, najprije je upitao: "Je li sve u redu?", a potom dodao: "Želim da novinari znaju da to nisam bio ja".

Podsjećamo, najstarija osoba izabrana za američkog predsjednika bio je Džo Bajden sa 77 godina. Bajden je proslavio rođendan između dana izbora i dana inauguracije, čime je navršio 78 godina kada je položio zakletvu, piše Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana