Bajden planira uskoro telefonski razgovor sa Si Đinpingom

Tanjug
Foto: ABC Njuz

VAŠINGTON - Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden i kineski lider Si Đinping planiraju telefonski razgovor u bliskoj budućnosti, navodi se u saopštenju Bijele kuće o rezultatima pregovora u Pekingu između savjetnika za nacionalnu bezbjednost predsjednika SAD Džejka Salivena i ministra spoljnih poslova Kine Vang Jia.

„Strane su pozdravile napore da sve linije komunikacije budu otvorene, uključujući i planove da se u narednim nedjeljama održi telefonski razgovor na nivou lidera zemalja“, navodi se u saopštenju Stejt departmenta. 

Saliven i Vang Ji su takođe ukazali na važnost redovne, stalne komunikacije između vojske i dogovorili se da u bliskoj budućnosti pokrenu komunikacione linije između komandanata kineskih vojnih okruga i američkih vojnih komandanata, što bi trebalo da spriječi sukobe u oblastima gdje vojske dve zemlje mogu da djeluju istovremeno. 

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji i savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Džejk Saliven održavali su novu rundu strateškog dijaloga između vlada Kine i Sjedinjenih Američkih Država u Pekingu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana