Bajden: Odustaću samo ako mi se obrati Gospod Bog

Tanjug
Bajden: Odustaću samo ako mi se obrati Gospod Bog

MEDISON - Američki predsjednik Džozef  Bajden izjavio je da niko nije kvalifikovaniji od njega da se kandiduje na predstojećim izborima i da bi samo “Gospod Bog” mogao da ga izbaci iz predsjedničke trke.

-Mislim da ne postoji niko ko je kvalifikovaniji od mene, a odustaću samo ako mi se Gospod Bog obrati i kaže mi da to učinim - rekao je Bajden u intervjuu za Ej-Bi-Si njuz.

Bajden je svoj nastup na debati održanoj 27. juna sa republikanskim kandidatom Donaldom Trampom, nazvao “lošom epizodom”, prenosi Rojters.

-Nema naznaka bilo kakvog ozbiljnog stanja. Bio sam iscrpljen -rekao je Bajden.

Voditelj Džordž Stefanopulos insistirao je da Bajen kaže šta bi uradio ako bi njegova kandidatura koštala demokrate Predstavničkog doma i Senata, na šta je Bajden rekao da na to pitanje neće da odgovori i da se to neće desiti.

Na pitanje zašto šest dana koje je proveo u predsjedničkoj rezidenciji Kemp Dejvid nije bilo dovoljno da se pripremi za debatu, Bajden je odgovorio da je razlog to što je bio bolestan.

-Osjećao sam se užasno. Pitao sam (ljekare) da li su me testirali na virus korona, jer su pokušavali da shvate šta nije u redu. Uradili su test da bi vidjeli da li imam neku infekciju. Imao sam tešku prehladu - naveo je Bajden.

On je dodao da je bio svjestan svog lošeg nastupa u debati.

-Cijali način na koji sam se pripremao, niko nije kriv osimm mene. Greška nije ničija do moja- rekao je Bajden i dodao da je, pored svega, “još uvijek u dobroj formi”.

Na pitanje da li bi bio voljan da uradi nezavisnu kognitivnu procjenu i potom objavi rezultate javnosti, Bajden je odgovorio da takav test radi svaki dan.

-Svaki dan imam testove. Sve što radim... Ne samo što vodim kampanju, ja upravljam svijetom. Zvuči kao hiperbola, ali mi (Sjedinjene Američke Države) smo suštinska nacija na svijetu - rekao je Bajden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana