Bajden nakon porazne debate s Trampom: Možda ne hodam dobro, ali znam šta znam

GS
Bajden nakon porazne debate s Trampom: Možda ne hodam dobro, ali znam šta znam

VAŠINGTON- Predsjednik SAD-a Džo Bajden izjavio je da namjerava da pobijedi republikanskog rivala Donalda Trampa na predsjedničkim izborima u novembru, bez nagovještaja da će razmisliti o povlačenju iz trke nakon slabosti koju je pokazao u debati i zabrinuo svoje kolege demokrate.

"Ovdje sam u Sjevernoj Karolini iz jednog razloga - namjeravam da osvojim ovu državu u novembru", rekao je Bajden na mitingu, dan poslije TV debate sa republikanskim rivalom.

Debatu sa Trampom gledalo 48 miliona ljudi u SAD, a opšta ocjena je da je Bajden (81) ubjedljivo poražen.

"Znam da nisam mlad čovjek, to je očigledno. Možda ne hodam tako dobro kao nekad, možda ne govorim tako tečno kao nekad, možda ne debatujem kao nekad. Ali znam šta znam, a to je da ću uvijek govoriti istinu. Ne bih se ponovo kandidovao da ne vjerujem svim srcem i dušom da mogu da radim ovaj posao. Ulozi su preveliki", rekao je Bajden, ohrabren publikom koja je skandirala "još četiri godine".

Bajdenovi verbalni posrtaji i povremeno konfuzni odgovori u sinoćnjoj prvoj debati povećali su zabrinutost birača da možda neće biti sposoban da odsluži još jedan četvorogodišnji mandat, piše Kliks.

Pojedine kolege iz Demokratske stranke zapitale su se da li bi mogli da ga zamijene drugim kandidatom na izborima 5. novembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana