Bajden i Erdogan razgovarali o odbrambenim i ekonomskim prioritetima

Tanjug
Bajden i Erdogan razgovarali o odbrambenim i ekonomskim prioritetima

VILNjUS- Predsjednici SAD i Turske, Džozef Bajden i Redžep Tajip Erdogan, razgovarali su o odbrambenim i ekonomskim prioritetima tokom sastanka u Vilnjusu, na marginama samita NATO.

-Oni su razgovarali i o regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa, uključujući ona o njihovoj trajnoj podršci Ukrajini i važnosti očuvanja stabilnosti u Egejskom moru -  navodi se u saopštenju Bijele kuće.

Kako je ranije objavljeno, Erdogan je poželio sreću Bajdenu na predsjedničkim izborima 2024. godine, a Bajden mu je na tome zahvalio i rekao da se raduje njihovim susretima u narednih pet godina.

Savjetnik za nacionalnu bezbjednost SAD Džejk Saliven rekao je ranije danas da će Bajdenova administracija nastaviti postupak transfera borbenih aviona F-16 Turskoj, u konsultaciji sa Kongresom SAD.

Kratak susret dvojice lidera predstavlja zaokret u napetim odnosima između dva NATO saveznika, pogotovo nakon što je Erdogan odustao od protivljenja nastojanju Švedske da postane članica Alijanse, ocijenio je ranije danas Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana