Bačeno 73 tona bombi na štab: Prizori su užasavajući

G.S.
Foto: Lebanon News

BEJRUT - Izraelski vojni avioni bombardovali su u noći između četvrtka i petka bunker Al-Marija u predgrađu Bejruta, koji je identifikovan kao Hezbolahov “glavni obavještajni štab”.

Kako je prenio izraelski portal Inet, vojni avioni su bacili bombe ukupne težine 73 tone na bunker u oblasti Dahija u kome se očekivalo da se održava sastanak rukovodstva Hezbolaha, kome je trebalo da prisustvuje i mogući nasljednik likvidiranog lidera tog pokreta Hasana Nasralaha.

Izraelska vojska je na svom Telegram kanalu saopštila da su lovci Izraelskog ratnog vazduhoplovstva, po nalogu vojne obavještajne službe, napali nekoliko ciljeva Hezbolahove obavještajne službe,prenosi B92.

Dodaje da su među napadnutim ciljevima različite infrastrukture i objašnjava da je napadnuto sjedište glavna obavještajna agencija Hezbolaha, koja je, kako kaže izraelska vojska, odgovorna za prikupljanje informacija o Izraelu i njegovim oružanim snagama.

Libanska nacionalna novinska agencija (ANN) je izvjestila da su izraelska bombardovanja izvedena u bejrutskom području Dahje, koja su gađala četvrti Haret Hreik, Burdž al-Barakna, Al Amerikan i Al Gobeiri, dok je jedna zgrada “potpuno srušena” u zoni Muavada.

Izraelska vojska nije precizirala u svom saopštenju koje su bejrutske četvrti napadnute.

Cilj u Muavadu bio je medijski ured Hezbolaha, kako je za EFE izjavio izvor blizak toj grupi, koji je zatražio da ostane anoniman, dok su platforme bliske formaciji, poput Al Majadina, objavile slike zgrade nakon udara.

 

Dahje, veliko uporište Hezbolaha na periferiji libanske prijestonice, konstantna je meta izraelskih napada proteklih sedmica, mada je njihov domet proširen poslednjih dana i na druge dijelove Bejruta.

Izrael se još nije oglasio povodom ovog napada, ali je saopštio da je pogodio oko 200 ciljeva Hezbolaha “na libanskoj teritoriji”.

Prema navodima libanskog ministra zdravlja Firasa Abiada, više od 40 spasioca i vatrogasaca poginulo je od izraelske vatre u posljednja tri dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana