Avion se srušio u predgrađe, poginule tri osobe

Tanjug
Avion se srušio u predgrađe, poginule tri osobe

PORTLAND - Tri osobe su poginule nakon što se mali avion srušio u subotu na stambeni blok u gradiću Fervju istočno od Portlanda i izazvao požar u nekoliko kuća, saopštile su danas lokalne američke vlasti.

Zvaničnici su ranije tokom dana saopštili da su u avionu bile dvije osobe i da najmanje jedan stanar kuće na koju se srušila letjelica još uvijek nije pronađen, prenosi AP.

Na fotografijama i video zapisima koje je objavila lokalna TV KGWu Portlandu prikazana je jedna od porodičnih kuća u plamenu i crni dim koji kulja iz nekoliko okolnih stambenih objekata.

Šef vatrogasne službe Grešama Skot Luis, rekao je da se požar proširio na najmanje četiri kuće što je dovelo do evakuacije šest porodica.

On je potvrdio da je dvoje ljudi zbrinuto na licu mjesta, ali nije naveo vrstu ili ozbiljnost njihovih povreda.

Savezna uprava za avijaciju identifikovala je avion kao dvomotornu letelicu marke Cesna 421C, koja se srušila oko 10.30 u blizini aerodroma Trautdejl, otprilike na 30 minuta vožnje istočno od Portlanda.

Avion se nakon pada raspao na više dijelova usred stambenog bloka u gradu Fervju u kojem živi oko 10.000 ljudi. Iz Nacionalni odbora za bezbjednost saobraćaja potvrđeno je da je pokrenuta istraga o ovoj avionskoj nesreći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana