Avion prinudno sletio: Hitno hospitalizovano 30 putnika

GS
Avion prinudno sletio: Hitno hospitalizovano 30 putnika

MADRID- Avion španske kompanije "Air Europe", Boing 787-9 Drimlajner pogođen "jakim turbulencijama" prinudno je sletio u Brazil, sa 30 povrijeđenih putnika.

Avion je letio iz Madrida u Montevideo kada se dogodio incident u vazduhu, saopštila je avio-kompanija, prenio je "BBC".

Avion na letu UKS045 je preusmjeren na aerodrom "Natal" na sjeveroistoku Brazila navela je španska kompanija na platformi Iks.

Kompanija je dodala da je putnicima koji su zadobili povrede "pružena pomoć".

Avion, u kojem je bilo 325 putnika, naletio je na turbulencije iznad Atlantika kada je skoro stigao do brazilske obale, rekao je portparol "Air Europe". On je normalno sletio i dočekao ga je veći broj vozila Hitne pomoći.

Zvaničnici aerodroma su kazali da je nekim putnicima bila potrebna medicinska pomoć i da su prebačeni u najbližu bolnicu.

Lokalni medicinski tim rekao je brazilskim medijima da je tretirano najmanje 30 putnika različitih nacionalnosti i da je njih 10 prebačeno u bolnicu.

Pacijenti su tokom turbulencije udarali glavom i zadobili povrede uključujući frakture lobanje i posjekotine na licu, dodao je tim, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana