Avion brazilskog predsjednika sletio u Meksiko Siti zbog tehničkih problema

Tanjug
Avion brazilskog predsjednika sletio u Meksiko Siti zbog tehničkih problema

BRAZILIJA - Avion koji je prevozio brazilskog predsjednika Luiza Inasija Lulu da Silvu nazad u Braziliju bezbjedno je sleteo na aerodrom u Meksiko Sitiju nakon što je satima kružio zbog tehničkih problema.

Brazilske vazduhoplovne snage potvrdile su bezbjedno slijetanje aviona, Erbas A319, u 19.16 časova po lokalnom vremenu nakon četiri sata kruženja oko aerodroma.

-Sleteli smo i svi su dobro - rekao je brazilski sekretar za štampu Žoze Krispinijano za AP.

Avion je poletio juče popodne nakon inauguracije meksičke predsjednice Klaudije Šejnbaum, ali je imao tehničkih problema nakon što je napustio Meksiko Siti.

Izvor koji je govorio pod uslovom anonimnosti i koji je bio u avionu, rekao je da je brazilski predsjednik bio miran, ali zabrinut tokom leta, u kojem je bilo 16 ljudi, uključujući prvu damu Rozanđelu Lulu da Silvu, članove kabineta, poslanike i posadu. Lula je u nedjelju stigao u Meksiko i imao sastanak sa bivšim predsjednikom Andresom Manuelom Lopezom Obradorom.

Brazilski mediji prenijeli su da članovi Lulinog osoblja u avionu vjeruju da je tehnički problem nastao jer je ptica udarila u avion. Protokol nakon takvog problema zahtijeva od pilota da lete blizu aerodroma.

U januaru, avion sa Lulinim bezbjednosnim timom nije mogao da poleti jer je naišao na tehnički problem tokom putovanja u sjeveroistočnu brazilsku državu Paraiba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana