Austrija pojačava mjere bezbjednosti na granici! Evo šta je razlog

GS
Austrija pojačava mjere bezbjednosti na granici! Evo šta je razlog

Austrija će pojačati policijske kontrole na granici sa Njemačkom nakon što je Berlin legalizovao posjedovanje i konzumaciju kanabisa, prenosi Asošiejted pres.

- Policija će pojačati kontrole, posebno u oblastima u blizini granice, kako bi uklonila iz prometa supstance koje izazivaju zavisnost i vozače koji su pod dejstvom droga - izjavio je austrijski ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije je saopštilo da će biti angažovani policajci u civilu i specijalisti iz regionalnih saobraćajnih odjeljenja obučeni za prepoznavanje simptoma izazvanih drogom.

U Njemačkoj je 1. aprila stupio na snagu zakon koji omogućava građanima starijim od 18 godina da poseduju i puše kanabis.

Novim propisima legalizovano je posjedovanje do 25 grama marihuane u rekreativne svrhe za odrasle i dozvoljeno je da građani sami uzgajaju do tri biljke.

Kao sledeći korak u pravnoj reformi, od 1. jula biće moguće legalno nabaviti marihuanu preko kanabis klubova u zemlji, koja mogu imati do 500 članova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana