U pucnjavi u ruralnom području Australije poginulo šest osoba

GS
Foto: Tanjug/AP

SIDNEJ- U pucnjavi na izolovanom imanju u ruralnom području australijske države Kvinslend, ubijeno je šest osoba, među njima i dva policajca, saopštile su danas australijske vlasti.

Policija je u oružanom sukobu na zabačenom imanju ubila trojicu osumnjičenih. Policajci Metju Arnold (26) i Rejčel Mekkrou (29) ubijeni su u trenutku kada su prilazili imanju, dok je jedan njihov kolega lakše ranjen. Kako je saopštila policija, osumnjičeni su ubili komšiju Alana Dera (58).

Na imanju je nekoliko sati bilo opsadno stanje, a onda su osumnjičeni ubijeni – dvojica muškaraca i jedna žena. To su bivši direktor škole Natanijel Trejn (46), njegov brat Garet Trejn (47) i Garetova supruga Stejsi (45). Garet i Stejsi su bili suvlasnici imanja.

Nekoliko australijskih medija su objavili da je Garet na internet forumima promovisao teorije zavjere, da je izražavao nepovjerenje prema policiji te je isticao da su Australijanci neopravdano razoružani.

Premijer australijske vlade Entoni Albaniz opisao je incident kao "užasan i srceparajući događaj za porodice i prijatelje policajaca iz Kvinslenda koji su izgubili živote na dužnosti".

"Moje saučešće svima koji večeras tuguju. Australija tuguje sa vama", napisao je Albaniz na svom Tviter nalogu.

Komesar policije Kvinslenda Katarina Kerol rekla je da je današnja pucnjava incident sa najvećim brojem stradalih pripadnika državne policije u novije vrijeme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana