Australija: Misteriozni predmet pronađen na obali indijskog okeana

Tanjug
Foto: Printskrin

KANBERA- Australijske vlasti su saopštile danas da istražuju da li je cilindrični predmet veličine malog automobila koji je pronađen na udaljenom dijelu obale Indijskog okeana, svemirski otpad neke inostrane rakete.

Policija je u nedjelju kasno uveče pronašla predmet nepoznatog porekla u Grin Hedu oko 250 kilometara sjeverno od grada Perta i ogradila mjesto na kojem je otkriven, prenosi AP.

Australijska svemirska agencija saopštila je da sarađuje sa drugim svemirskim agencijama kako bi identifikovala ovaj predmet za koji se čini da je delimično napravljen od neke vrste tkanine.

"Objekat bi mogao biti dio neke inostrane svemirske rakete i mi smo u kontaktu sa kolegama širom svijeta kako bismo dobili što više informacija", navodi se u Tviter objavi Australijske svemirske agencije.

Andrea Bojd inženjer Evropske svemirske agencije izjavila je njene kolege vjeruju da je predmet koji je na obalu izbacio Indijski okean otpao sa indijske rakete prilikom lansiranja satelita.

"Prilično smo sigurni, na osnovu oblika i veličine, da je to je motor gornjeg stepena iz indijske rakete koja se koristi za mnogo različitih misija", rekla je ona za Australian Broadcasting Corp.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana