Australija istražuje da li je njen državljanin ubijen u Libanu član Hezbolaha

Tanjug
Australija istražuje da li je njen državljanin ubijen u Libanu član Hezbolaha

KANBERA - Australija je danas potvrdila da su dva njena državljanina ubijena u izraelskom vazdušnom napadu na južni Liban i rekla da razmatra tvrdnje Hezbolaha da je jedan od ubijenih bio povezan sa tom libanskom militantnom grupom.

-Nastavićemo da se raspitujemo o ovoj konkretnoj osobi, sa kojom Hezbolah tvrdi da je povezan - rekao je novinarima vršilac dužnosti ministra inostranih poslova Mark Drajfus, prenosi Rojters.

On je dodao da je Hezbolah ovog Australijanca proglasio jednim od svojih boraca i da se istraga o ovima navodima nastavlja.

-Hezbolah, libanska militantna grupa koju podržava Iran, je teroristička organizacija u Australiji i uvreda je za bilo kog Australijanca da joj obezbjeđuje finansijska sredstva, podržava ili se bori u njenim redovima - rekao je Drajfus.

U izraelskom napadu u utorak ubijeni su muškarac iz Libana, njegova supruga i brat, koji je pripadnik Hezbolaha, rekli su Rojtersu u srijedu libanski bezbjednosni i lokalni izvori. Hezbolah, saveznik palestinske militantne organizacije Hamas, skoro svakodnevno razmjenjuje vatru sa Izraelom preko južne granice Libana od izbijanja rata između Izraela i Hamasa u Gazi početkom oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana