Atentator na Trampa bio u reklami za “BlackRock” (VIDEO)

Agencije
Atentator na Trampa bio u reklami za “BlackRock” (VIDEO)

Tomas Metju Kruks koji je pokušao da ubije Donalda Trampa tokom mitinga u Pensilvaniji, pojavio se reklami za kompaniju “BlackRock” iz 2022. godine, potvrdila je kompanija u nedjelju.

Iz ove kompanije je saopšteno da je video uklonjen nakon što je otkriveno da se atentator pojavljuje u reklami snimljenoj u srednjoj školi Betel Park.

Kruks je bio apsolvent u ovoj školi 2022. godine i pojavio se dva puta u reklami koja traje 30 sekundi - u 4. i 19. sekundi. Vidi se kako sjedi u učionici u tamnom duksu sa kapuljačom. Kruks, kojeg su ubili agenti Tajne službe nakon što je ispalio više hitaca na Trampa, bio je jedan od statista u reklami snimljenoj u srednjoj školi Betel Park, gde je diplomirao 2022. godine.

-Godine 2022. objavili smo reklamni video sa nastavnikom srednje škole Betel Park, u kojem se nekoliko neplaćenih učenika nakratko pojavilo u pozadini, uključujući Tomasa Metjua Kruksa - navodi se u saopštenju kompanije “BlackRock” koje je objavio Rojters.

Iz kompanije su dodali da će svi video snimci biti dostupni nadležnim organima i da je video uklonjen. Pokušaj atentata na mitingu, na kojem se Tramp obraćao svojim pristalicama, rezultirao je smrću jednog učesnika i teškim povredama još dvoje.

Iz ove kompanije su osudili napad, opisavši ga kao “odvratan” i izrazili olakšanje što Tramp nije ozbiljno povrijeđen.

-Pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Trampa je odvratan. Zahvalni smo što bivši predsjednik Tramp nije ozbiljno povrijeđen i mislimo na sve nevine posmatrače i žrtve ovog groznog čina, posebno na osobu koja je ubijena - saopštila je kompanija.

Kruks, naoružan puškom, sa krova je pucao na Trampa i pogodio ga u uho. Svjedoci Ben Mejser i Rajan Najt opisali su da su vidjeli atentatora prije nego što ga je ubila Tajna služba.

Američki “BlackRock” je najveća i najmoćnija svjetska kompanija za upravljanje imovinom, koja upravlja sa više od 10 biliona dolara u različitim investicionim fondovima.

Iz ove kompanije su najavili i da će u ponedjeljak objaviti rezultate za drugi kvartal. Ranije su suočeni sa ispitivanjem svojih ulaganja u proizvođače oružja kroz neke od svojih indeksnih fondova. Ovo otkriće dodaje novu dimenziju istrazi, ukazujući na neke neočekivane veze nakon ovog tragičnog događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana