Asma al Asad: Zajednički napori Rusije i Sirije da se odupru uticaju Zapada

Tanjug
Asma al Asad: Zajednički napori Rusije i Sirije da se odupru uticaju Zapada

BEJRUT- Postoje dobri izgledi za kulturnu, humanitarnu i društvenu saradnju između Sirije i Rusije, izjavila je supruga sirijskog predsjednika Bašara al Asada, Asma al Asad.

-Sada smo pred šansom za solidarnost, intenziviranje napora i razmjenu ekspertize između Sirije i Rusije u domenima kulture, društva i čovječanstva, posebno pošto su odnosi dvije zemlje izgrađeni na međusobnom poštovanju i zajedničkim principima - istakla je prva dama Sirije na sastanku sa ruskom delegacijom koju predvodi potpredsjednica donjeg doma parlamenta i zamjenik sekretara Generalnog savjeta Jedinstvene Rusije Ana Kuznjecova, prenosi agencija SANA.

Asma al Asad je istakla potrebu da se javnost u Siriji i Rusiji zajednički odupre pokušajima Zapada da utiče na mlade.

-„Imunizacija mladih očuvanjem koncepata porodice, društva i etike u odnosu na liberalne moderne koncepte, predstavljene raspadom svega vrijednog, najvažnija je meta za slobodne narode - rekla je supruga sirijskog predsjednika.

Kuznjecova je naglasila da „Rusija i Sirija traže dobrotu i mir“, kao i da su odnosi dvije zemlje zasnovani "na prijateljstvu, dostojanstvu i međusobnom pojverenju“.

Prethodno je ruska delegacija održala sastanak sa zamjenikom generalnog sekretara vladajuće Arapske socijalističke partije Baas u Siriji, Hilal al Hilal, na kojem je bilo riječi o međupartijskom dijalogu i načinima za jačanje interakcije između poslanika dvije zemlje.

Jedinstvena Rusija i partija Baas, koju predvodi sirijski predsednik Bašar al Asad, potpisale su sporazum o saradnji u Damasku 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana