Asad: Imaću važan sastanak sa Putinom

Srna
Asad: Imaću važan sastanak sa Putinom

MOSKVA- Predsjednik Sirije Bašar el Asad istakao je relevantnost sastanka sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom radi razgovora o potencijalnim izgledima i scenarijima usljed trenutnih geopolitičkih događaja, javio je izvještač "Sputnjika".

Asad je doputovao u posjetu Moskvi i sinoć se sastao sa Putinom.

"S obzirom na sve događaje danas u svijetu i evroazijskom području, naš sastanak čini se veoma važnim kako bismo razgovarali o svim detaljima razvoja tih događaja i o potencijalnim izgledima i scenarijima", izjavio je Asad tokom sastanka.

On je podsjetio da su Rusija i Sirija prošle kroz teške testove u posljednjim decenijama, uz napomenu da se sastanak dvojice predsjednika podudara sa godišnjicom uspostavljanja diplomatskih odnosa dvije zemlje.

"Naše zemlje su u posljednjim decenijama prošle kroz teške testove. Tokom tih decenija svjedočili smo kompleksnoj transformaciji procesa unutar naših zemalja. Međutim, odnosi naših zemalja su decenijama bili održavani na nivou povjerenja i to je pokazatelj zrelosti naših naroda", dodao je Asad.

Putin je na početku sastanka rekao da je razgovor prilika za dvojicu predsjednika da razgovaraju o odnosima, ali i o situaciji u regionu, koja ima tendenciju da se pogorša. On je naglasio da se to odnosi i na Siriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana