Argentina traži od MKS-a da izda nalog za hapšenje Madura

Tanjug
Foto: Tanjug

BUENOS AJRES - Argentina je zatražila od Međunarodnog krivičnog suda (MKS) da izda nalog za hapšenje predsjednika Venecuele Nikolasa Madura, zbog navodnih zločina protiv čovječnosti koje je, kako tvrdi, njegova vlada počinila nakon izbora u julu.

Buenos Ajres će u ponedjeljak podnijeti sudu zahtjev pismom u kojem će tražiti izdavanje naloga za hapšenje Madura i drugih članova njegove vlade, saopštilo je argentinsko Ministarstvo spoljnih poslova u petak.

To saopštenje stiglo je istog dana kada su zahtjevi za imigraciju ublaženi za državljane Venecuele, naglašavajući kritički pogled vlade argentinskog predsjednika Havijera Mileja prema Maduru.

Ranije danas, dvojica venecuelanskih opozicionara, koja se nalaze u argentinskoj ambasadi u Karakasu, na društvenim mrežama objavili su da su venecuelanske snage bezbjednosti opkolile zgradu argentinske misije u prijestonici.

Oni su situaciju opisali kao ''opsadu'', koju vrši Madurova vlada, prenosi Ansa.

Prema riječima Pedra Uručurtua, saradnika opozicione liderke Marije Korine Mačado, na licu mjesta nalaze se patrole i naoružani agenti sa kapuljačama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana