Antonov tvrdi: Američko oružje poslato Ukrajini nalazi se širom svijeta

Tanjug
Antonov tvrdi: Američko oružje poslato Ukrajini nalazi se širom svijeta

VAŠINGTON - Američko oružje poslato Ukrajini nalazi se širom svijeta zbog korupcije ukrajinskih zvaničnika, tvrdi ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

Antonov je naveo da se to oružje ne nalazi samo u istočnoj Evropi, već i u drugim regionima svijeta, gde prodire, kako je rekao, “zahvaljujući korumpiranim ukrajinskim zvaničnicima”, saopštila je ruska ambasada u Vašingtonu.

Antonov je rekao da će nova isporuka američkog oružja Ukrajini, u vrednosti od 200 miliona dolara, samo produžiti sukob i izazvati patnju hiljada ljudi, prenio je TASS.

Novi paket vojne pomoći Ukrajini u vrijednosti od 200 miliona dolara najavio je američki predsednik Džozef Bajden na sastanku sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim u Vašingtonu.

Ruski ambasador tvrdi da se posjeta Zelenskog Vašingtonu pokazala kao neuspješna, jer nije ubijedio američke vlasti da je Ukrajina važnija od bezbjednosti SAD.

Antonov je ocijenio da Zelenskom više ništa ne može da pomogne, ni dalje sankcije Zapada prema Rusiji, niti nove isporuke oružja Ukrajini. Zelenski je juče posjetio američki Kongres i razgovarao sa Bajdenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana