Amerikanka uhapšena jer je krivotvorila 23 glasa za muža na izborima 2020. godine

GS
Amerikanka uhapšena jer je krivotvorila 23 glasa za muža na izborima 2020. godine

Supruga republikanca iz IOWE koji se kandidovao za Kongres 2020. godine uhapšena je i optužena da je dala 23 lažna glasa za svoga supruga.

U optužnici na 11 stranica, tužitelji navode da je Kim Tejlor "posjetila brojna kućanstva unutar vijetnamske zajednice u okrugu „Woodburu", gdje je skupljala listiće za glasanje u odsutnosti za ljude koji u to vrijeme nisu bili prisutni.

Tejlor, koja je rođena u Vijetnamu, zatim je sama ispunila i ubacila te glasačke listiće, navodi se u optužnici, "uzrokujući glasanje u ime stanovnika koji nisu znali niti su pristali na glasanje."

Twjlor je takođe optužen za potpisivanje obrazaca za registraciju birača u ime stanovnika koji nisu bili prisutni. Sve u svemu, tužitelji tvrde, sudjelovala je u 26 tačaka optužnice za davanje lažnih informacija i glasanje, tri tačke za lažnu registraciju i 23 tačke za lažno glasanje. Za svaku optužbu predviđena je maksimalna kazna od 5 godina zatvora.

Cilj je, tvrde tužitelji, bio njen suprug, republikanski političar Džeremi Tejlor, izabran na javnu dužnost.

DžeremI TaJlor kandidovao se na predizborima GOP-a 2020. za 4. kongresni okrug IOWE, koji je u to vrijeme predstavljao Stiv King, ekstremno desni političar povezan s bijelim nacionalistima. Tejlor je na kraju završio treći, skupivši nešto više od 6400 glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana