Amerikanac pretučen na smrt u Meksiku dok je prevozio donaciju siromašnima

Tanjug
Amerikanac pretučen na smrt u Meksiku dok je prevozio donaciju siromašnima

TIHUANA - Amerikanac Rudi Lazo (79), koji je prevozio odjeću, hranu i igračke u Meksiko da bi donirao siromašnima, pretučen je na smrt tokom dostave u Tihuani, izjavili su članovi porodice i zvaničnici.

Ubistvo Laza tokom očigledne pljačke sredinom aprila dogodilo se nekoliko mjeseci nakon što je američki Stejt department upozorio Amerikance da izbjegavaju Meksiko, navodeći povećan rizik od kidnapovanja i ubistava u oblastima uključujući Baju Kaliforniju, državu u kojoj se nalazi Tihuana, prenio je britanski "Gardijan". 

Kako je njegova porodica rekla za NBC Los Anđeles i Telemundo, Lazo se preselio u SAD iz Salvadora 1980-ih. 

Zasnovao je porodicu, radio kao vozač kamiona i nastanio se u San Bernardinu u Kaliforniji, ali nikada nije zaboravio finansijske probleme sa kojima se suočavaju ljudi u drugim dijelovima svijeta.

Lazo je često vozio kamione prepune odjeće, hrane, igračaka i drugih osnovnih potrepšina u Tihuanu, oko 200 kilometara od San Bernardina, a zatim ih davao porodicama kojima su bile potrebne.

"Uvijek je bio veoma velikodušna osoba, pomagao je svima", rekao je Lazov sin Huan Karlos za NBC Los Anđeles.

Lazova porodica je shvatila da nešto nije u redu kada se prošlog mjeseca on nije vratio kući sa puta.

Meksičke vlasti su ubrzo obavjestile porodicu da je pretučen na smrt i da mu je otet kamion, kao i druge stvari, koje nisu pronađene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana