Amerika odbacila prijedlog Lavrova

Srna
Amerika odbacila prijedlog Lavrova

VAŠINGTON - Portparol Stejt departmenta SAD Metju Miler odbacio je prijedlog ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova da se otklone uzroci krize u Ukrajini, tvrdeći da Rusiji navodno “niko ne prijeti”.

-Problem sa formulacijom ministra spoljnih poslova Lavrova je u tome što niko u Evropi ne preti Rusiji - rekao je Miler, komentarišući obraćanje šefa ruske diplomatije u UN.

Lavrov je rekao na sjednici Savjeta bezbjednosti UN da Moskva predlaže da se otklone osnovni uzroci ukrajinske krize, a rješavanje aktuelnog sukoba trebalo bi da obuhvati i eliminisanje prijetnji po Rusiju koje dolaze iz zapadnih zemalja.

Američki diplomata kaže da je to što Rusija shvata kao prijetnju u stvari “demokratija koja funkcioniše na njenim granicama”, prenosi “Sputnjik”.

-Ne postoji nikakva vojna prijetnja, niko nije prijetio Rusiji da će joj oduzeti teritoriju. Odbacujemo takvo viđenje situacije i nastavićemo da sarađujemo sa našim ukrajinskim partnerima kako bismo osigurali da na kraju diplomatija okonča ovaj sukob postizanjem ne samo mira, već pravednog i trajnog mira - rekao je Miler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana