Američki specijalci nestali u Adenskom zalivu proglašeni mrtvim

Tanjug
Američki specijalci nestali u Adenskom zalivu proglašeni mrtvim

VAŠINGTON- Dvojica američkih specijalaca, pripadnika Mornaričkih foka koji su nestali u Adenskom zalivu ranije ovog mjeseca, proglašeni su mrtvim, izjavio je u nedjelju neimenovani američki vojni zvaničnik.

Njihov nestanak je prijavljen nakon što su se ukrcali na jedan iranski brod tokom operacije 11. januara u blizini obale Somalije, navodi se u saopštenju Centralne komande američke vojske objavljenom na platformi Iks.

-Mi žalimo za gubitkom naša dva pomorska specijalca i zauvek ćemo poštovati njihovu žrtvu i primjer. Naše molitve su sa porodicama, njihovim prijateljima iz mornaričke jedinice, cijelom američkom mornaricom i zajednicom pripadnika specijalnih operacija - rekao je komandant CENTCOM-a, general Majkl Erik Kurila.

SAD i Velika Britanija počele su 12. januara da izvode udare na položaje proiranske jemenske pobunjeničke grupe Huti, kao i da obaraju bespilotne letjelice i projektile koje taj pobunjenički pokret ispaljuje na komercijalne brodove u Crvenom moru, u znak podrške palestinskom pokretu Hamas u ratu sa Izraelom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana