Američki dezerter koji je prebjegao u Sjevernu Koreju priznaće krivicu

Tanjug
Foto: NBC Njuz

VAŠINGTON - Pripadnik američke vojske Trejvis King koji je prebjegao u Sjevernu Koreju prije nešto više od godinu dana odlučio je da prizna krivicu za dezertiranje i četiri druge optužbe i preuzme odgovornost za svoje postupke, izjavio je danas njegov advokat.

Advokat Frenklin D. Rosenblat izjavio je za američku agenciju Asošijeted pres da King namjerava da prizna krivicu za svoje prestupe, uključujući dezertiranje i napad na oficira, a devet drugih optužbi, uključujući posjedovanje seksualnih fotografija djece, biće odbačeno u okviru sporazuma sa tužilaštvom. 

„On želi da preuzme odgovornost za stvari koje je uradio“, rekao je Rosenblat ne želeći da komentariše moguću kaznu koju bi njegov klijent mogao da dobije. Kako navodi američka agencija, za krivično djelo dezertiranje iz američke vojske zaprećena je zatvorska kazna do tri godine. 

King je prešao zaštićenu granicu iz Južne u Severnu Koreje u julu 2023. godine i postao prvi Amerikanac koji je u poslednjih pet godina uhvaćen u Sjevernoj Koreji. njegov beg u Sjevernu Koreju dogodio se ubrzo nakon što je pušten iz južnokorejskog zatvora gdje je služio kaznu zatvora od dva mjeseca zbog optužbi za fizički napad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana