Američki bjegunac "Đavo", koji je tražen zbog ubistva radio kao policajac

Agencije
Američki bjegunac "Đavo", koji je tražen zbog ubistva radio kao policajac

Američki bjegunac poznatiji pod nadimkom "Đavo", koji je tražen zbog ubistva od prije dvije decenije, pronađen je i uhapšen u Meksiku gdje je radio kao lokalni policajac!

Kako prenosi "CBS njuz", Antonio "El Diablo" Riano (72), uhapšen je prošlog četvrtka i optužen za ubistvo prvog stepena počinjeno u decembru 2004. On je učestvovao u pucnjavi u predgrađu Sinsinatija.

Riano je poslije zločina pobjegao iz države, a ubrzo i iz Sjedinjenih Država. On je usmrtio 25-godišnjeg Bendžemina Bekaru. Nalazio se na listi najtraženijih u kancelariji šerifa okruga Batler. Njemu je posvećena i jedna epizoda u hit TV emisji "Najtraženiji u Americi".

Dugo nakon što se potraga za njim ohladila "El Diablo" je pronađen skoro 4.000 kilometara dalje i to kako obavlja policijski posao.

"Kada je otkriven u Meksiku on je radio kao policajac. Uhapšeni je predat američkim vlastima u Meksiko Sitiju, koje su protiv njega podigle optužnicu", navodi se u saopštenju.

Riano je prebačen u Sinsinati i u zatvor okruga Batler gde će biti zadržan dok se obave pravne formalnosti. Kada su ga reporteri pitali zašto se zaposlio kao policajac on je dao neočekivan odgovor:

"Želio sam da pomažem narodu u Meksiku", rekao je on i potvrdio da je poslije zločina prvo pobjegao u Nju Džersi, odakle se uputio u Meksiko.

Svjedoci su uhapšenog povezali sa pucnjavom i snimljen je kako kupuje municiju nekoliko sati prije pucnjave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana